بحران یمن صرفاً ناشی از نقش‌آفرینی بازیگران داخلی نیست؛ بلکه ناشی از ایفای نقش بازیگران منطقه‌ای و فرامنطقه‌ای همانند عربستان سعودی، شورای همکاری خلیج‌فارس، امریکا و رژیم صهیونیستی است که در روند شکل‌گیری بحران یمن و تشدید آن نقش تعیین‌کننده‌ای ایفا کرده‌اند. در واقع بحران یمن هم زاییده ساختارهای ناکارآمد سیاسی و عدم توزیع عادلانه قدرت و منابع در سطح اجتماعی و هم دخالت قدرت‌های خارجی ازجمله عربستان سعودی و امریکاست. مطالعات انجام‌شده از سوی کارشناسان در سال ۲۰۲۰ نشان داده است که مردم یمن بیشترین آسیب را از بی‌توجهی طرف‌های مقابلشان که هفت سال جنگ و ناامنی را بر آن‌ها تحمیل کرده‌اند نسبت به قوانین بین‌المللی درزمینه حقوق بشر و حقوق بشردوستانه متحمل شده‌اند به‌طوری‌که برای یمن، اصطلاح کشور «درگیر فراموش شده» را به کار می‌برند. این درگیری‌ها هزاران غیرنظامی را به کام مرگ برده و یمن را در آستانه قحطی فراگیر قرار داده است.

حملات مدام نیروهای ائتلاف علیه غیرنظامیان، تلفات بالای غیرنظامیان در حملات هوایی، تخریب منازل مسکونی، بازارها، مزارع و درنتیجه ایجاد ناامنی روانی و جسمی و قحطی، ایجاد آسیب به زیرساخت‌های حیاتی همانند تأسیسات بهداشتی، مین‌گذاری غیرقانونی که سبب کشته و زخمی شدن غیرنظامیان و به‌ویژه زنان و کودکان یمنی شده است و محروم شدن از حقوق اولیه انسانی همانند حق غذا، حق آموزش، حق سلامتی و ... شده است. بمباران مستمر شهرها و روستاهای یمن و ارتکاب انواع جنایت‌های جنگی علیه مردم این کشور و هزاران کودک و زن و مرد از شهروندان غیرنظامی یمن همراه با محاصره ظالمانه، مانع رسیدن دارو و غذا و کمک‌های بشردوستانه به یمن شده و در اثر آن میلیون‌ها زن و مرد و کودک مظلوم را در معرض گرسنگی و بیماری و فقر و نابودی قرار داده است. متأسفانه جامعه بین‌الملل در مقابل جنایت‌ها  علیه یمنی‌ها، به‌خصوص کودکان، سکوت کرده و بدون هیچ اقدامی، این جنایات را به نظاره نشسته است. مشکل اساسی این است که سازمان‌های حقوقی که ادعای حمایت از حقوق زنان، کودکان و به‌طورکلی ادعای حمایت از حقوق بشر را دارند، مقابل تمام تجاوزها علیه یمنی‌ها ساکت هستند. یمن و مقاومت مردم یمن  بی‌رحمانه در آتش خشم و کینه و بایکوت خبری می‌سوزد.

 بر این مبنا همبستگی و حمایت از مقاومت مردم یمن نه یک مسئله داخلی، نه حتی منطقه‌ای که مسئله‌ای جهانی است و ازآنجایی‌که حمایت و کمک به مظلوم یک آرمان جهانی است که در سرتاسر جهان و بین گروه‌های مختلف طرفداران بسیاری دارد، برگزاری این همایش برای جلب‌توجه افکار عمومی جهان به جنایت علیه مردم یمن، وظیفه انسانی و آرمانی ماست. همبستگی با مقاومت مردم یمن با هدف حمایت از آن‌ها و در جهت استیفای حقوق ذاتی آنان  است.  ازاین‌رو استفاده از هر فرصتی در حوزه توجه دادن افکار عمومی به مقاومت مردم یمن مغتنم است و پیام این همایش برای مردم جهان  این است که افکار عمومی جهانی، جنایت‌های اتفاق افتاده علیه مردم یمن ازجمله قحطی، شیوع بیماری، ناامنی غذایی و ویرانی را دیده و  راه‌حل برون‌رفت از آن را جستجو کنیم.

دکتر شهره پیرانی - دبیر علمی همایش